Veski Mati 100 aastat Eestit

Sada aastat omariiklust on pikk aeg. Selle jooksul on muutunud nii valitsused kui ka riigikorrad. Kuid kindel on see, et eestlastele on ikka olnud omane soov hea toidu järgi. Olgu siis aeg või ajastu milline tahes. Veski Mati annab 100 päeva jooksul sulle igal päeval ühe retsepti, mis omane Eesti Vabariigile. Vaata, proovi ja saa teadma, milline on olnud meie köök läbi aegade. Läbi selle saad ehk aru, kuskohast me tuleme ja kuhu läheme!
Veski Mati - Kvaliteedi saladus igas köögis

  • 130 g Veski Mati Spelta pitsa küpsetussegu
  • 3 dl Vesi
  • 3 sl Õli
  • 300 g Kanafilee
  • 200 g Püreestatud tomat
  • 200 g Ananass
  • Riivjuust
  • Sool ja pipar

Kanapitsa

Kui küsida lastelt, mis on nende lemmikroog võib vastuste hulgast leida kahtlemata ka pitsa. See itaaliapärane kuid end ammu eestlaste toidulaual tõestanud roog on võimalus kasutada ära kõikvõimalik külmikus seismajäänu. Siin valmistame pitsat kanaga!
  • 130 g Veski Mati Spelta pitsa küpsetussegu
  • 3 dl Vesi
  • 3 sl Õli
  • 300 g Kanafilee
  • 200 g Püreestatud tomat
  • 200 g Ananass
  • Riivjuust
  • Sool ja pipar

Valmista Veski Mati Spelta pitsa küpsetussegust pitsataigen. Kui taigen valmis võid asuda loova osa juurde. Pitsale võib katteks panna tegelikult kõike, kuid kanapitsa puhul kasuta praetud ja hakitud kanafileed, juustu ning ananassi. Samuti võid läheneda suhteliselt loovalt ka tomatipastasse - võid kasutada nii maitsestatud kui ka lihtsalt tavalist tomatipastat. Oluline on, et sa tomatipastat ei unustaks.

Küpseta 220 kraadi juures 10-12 minutit.

Täpselt nii lihtne see ongi!

Veski Mati - Kvaliteedi saladus igas köögis

Vaata veel retsepte ja tooteid aadressilt www.veskimati.ee