• 30 min
  • Lihatoidud, Soolane
  • Grill ja BBQ, Muu
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Klassikaline šašlõkimarinaad
1 kgSea kaelakarbonaadi
1 kgMugulsibulat
100 gKüüslauku
50 gTšillit
5 tkLoorberilehte
10 tkMusta pipra tera
10 tkVürtspipra tera
50 gSuhkrut
30 gSoola
 Aasiapärane apelsinimarinaad
1 kgKanakintsu või kanatiibu
1 kgApelsine
100 gKüüslauku
100 gVarssellerit
50 gTšillit
200 gMett
30 gSoola
20 gKoriandrit
30 gSeesamiõli
 Mustsõstra glasuur grillribidele
500 gMustsõstraid
100 gSuhkrut
100 gMett
50 gTšillit
100 gVõid
20 gSoola
20 gMädarõigast
100 gVett
Soojade ilmade saabumise puhul ja grillihooaja eel on hea meelde tuletada, kuidas teha ise lihtsate vahenditega tavalisest sea- või kanalihast suus sulav gurmeeroog. Lounge Deja Vu peakokk Ingvar Neemre soovitab võimalusel kasutada alati kodumaist liha ning lasta sel marinaadis seista vähemalt üle öö.

“Mis siin salata, eestlased lihtsalt on grillirahvas – mida soojemaks ilmad lähevad, seda rohkem eelistatakse ka toidulaual otse grillilt tulnud särisevat ja mahlast lihatükki. Oleme mõnes mõttes läinud tagasi juurte juurde ja pakume ka näiteks tõelist klassikut ehk šašlõkki, mille retsept on pärit aastast 1987,” tõdes Neemre, kelle sõnul on ta sellest eelistusest lähtunud ka Deja Vu uue menüü kokku panemisel.

Ingvar Neemre 3 retseptisoovitust, millega šašlõki valmistamisel kunagi alt ei lähe:

Valmistamine


Klassikaline šašlõkimarinaad

  • Lõika liha viie sentimeetristeks kuubikuteks, viiluta sibul, küüslauk ja tšilli, pane kõik suuremasse kaussi, sega korralikult ning lase marineerida vähemalt 24 tundi.
Aasiapärane apelsinimarinaad
  • Lõika köögiviljad väiksemaks ja apelsinid pooleks, aseta need koos kanaga suuremasse anumasse, sega kõik läbi ning lase marineerida üle öö.
Mustsõstra glasuur grillribidele
  • Pane mustsõstrad, vesi, suhkur ja tšilli keema. Keeda kümme minutit ja seejärel aja läbi sõela. 
  • Lisa massile sulavõi ja maitseained ning sega läbi. 
  • Viiluta tükkideks ribid, sega glasuuriga, küpseta grillil viis minutit ja serveeri meelepärase lisandiga.
Lounge Deja Vu peakokk Ingvar Neemre
Lounge Deja Vu peakokk Ingvar Neemre.Foto: Fotod: Jaanar Nikker


Maitsed.ee