• 7t 0min
  • 5 portsjonit
  • Alkoholiga
  • Muu
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Frosé ehk jäätunud rosé
750 mlTugevamaitseline rose
50 gSuhkrut
 Allikavett
 Sidrunimahla
 Maasikaid
Suvine joogitrend number üks on jäätunud rose ehk kokteil, millega igaval ja kuumal päeval end turgutada. Vamistamine võtab küll aega, kuid samas seisab kokteil kenasti kapis nädala. Vaatame järele!

Kuna jäätudes värvid vähenevad tuleks valida selle kokteili veiniks tumedama ja sügavama värviga rose, näiteks merlot või pinot noir marjast tehtud roosa vein. Lisandina anname magusust ja särtsu juurde nii sidruni, suhkru kui maasikatega. Tõeline suvekokteil.

Valmistamine
  • Alustame sellega, et valame veini sügavamasse ahjuvormi ja jäätame selle sügavkülmikus. Veini jäätamine võtab umbes 6 tundi ja see ei jäätu täielikult, kuna sisaldab alkoholi.
  • Samal ajal pane keema vesi ja sulata selles suhkur, lisa viilutatud maasikad. Keed segu nii kaua kui suhkur on sulanud ja maasikad purunenud. Sõelu vedelik läbi peene sõela, ära maasikaid läbi sõela suru.
  • Kui vein on jäätunud, kraabi see kokku ja pane blenderisse, lisa ka sidrunimahl ja jahtunud maasikasiirup. 
  • Lase blenderis segu ühtlaseks ja serveeri.
  • Kena nautimist!
Maitsed.ee