• 1t 0min
  • 6 portsjonit
  • Köögiviljatoidud
  • Ahjus, Praetud
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Taimetoiduahjukas ehk lihata "Karjase Pirukas"
 Püree
 Kartuleid
 Kohvikoort
 Võid (82%)
 Meresoola
 Musta pipart
 Kaste
 Küüslauk
 Sibul
 Seller
 Porgand
 Šampinjonid
 Maisiterad
 Petersell
 Tomatipasta
 Tüümian
 Salvei
 Must pipar
 Meresool
 Juurviljapuljongit
 Jahu
Taimne toit on rikkalik maitselt ja värvilt, toitainetelt ja kõigel muult, mida meie keha tõrgeteta funtsioneerimiseks vajab. Lisaks alandab taimne toit erinevaid terviseriske. Nagu me teame on kogu maailma toit algselt taimne, see vaid konverteeritakse mingil etapil lihaks. Nii siis ... vaatame otsa lihavabale Karjase "Pirukale".
Vaata, kuidas valmistada taimetoiduahjukat ehk lihata "Karjase Pirukat":


Valmistamine
  • Pese ja koori kartulid. Pese need uuesti ja lõika kuubikuteks. Keeda kartulikuubikud soolaga vees pehmeks. 
  • Kurna vesi ja pressi kartulitest koos maitseainete ja koore, võiga imeline püree. Tõsta kõrvale.
  • Prae pannil läbi hakitud küüslauk ja sibul. Lisa pannile ka hakitud seller ja porgand.
  • Nüüd lisa ka viilutatud seened ja maisiterad. Prae läbi.
  • Maitsesta peterselli, tüümiani ja salveiga. Lisa ka tomatipasta, sool, pipar.
  • Hauta mõned minutid. Nüüd hakka lisama puljongit ja hauta juurviljad pehmeks. Lõpuks lisa ka jahu ja hauta juurviljad kreemiseks.
  • Nüüd tõsta juurviljakaste ahjuvormi, kata püreega ja valmista ahjus 220 kraadi juures 25 minutiga krõbedaks.
  • Serveeri näiteks kreemise koorekastme ja roheliste hernestega.
  • Head isu!


Maitsed.ee