• 1t 0min
  • 48 portsjonit
  • Saiad/leivad
  • Praetud
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Ruggelah
120 gVõid
120 gToorjuustu
1 slSuhkrut
1 tkMuna
0,5 tlSoola
250 gNisujahu
250 gVõid (sulatatud)
250 gKuldseid rosinaid
130 gKreeka pähkleid (purustatud)
200 gTuhksuhkrut
2 tlKaneeli (jahvatatud)
Croissandi kujulised magusa täidisega väikesed krõbedad küpsised on pärit Poolast. Traditsiooniliselt küpsetatakse need Hannuka pühadelauale. Hannuka algas sellel aastal eile ehk 12.12 ja kestab kaheksa päeva.
Valmistamine
  • Taina tegemiseks pane või ja toorjuust kaussi ning mikserda kreemjaks. Lisa suhkur, muna ja sool.
  • Hakka vaikselt jahu lisades tainast sõtkuma. Jätka tegevust kuni tekib rullitav tainas.
  • Vormi taignast pall, kata ja jäta kaheks tunniks kuni üleöö jahedasse seisma.
  • Eelsojenda ahi 180Cni.
  • Jaga tainas kuueks võrdseks osaks. Kergelt jahusel pinnal rulli tainas 3mm paksuseks ringiks
  • Pintselda üle sulavõiga, raputa peale rosinad, pähklipuru, natuke suhkrut ja kaneel.
  • Lõika ring kaheksaks sektoriks ning rulli iga tükk laiast äärest alustades tipu poole.
  • Aseta ruggelahid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda sulavõiga ja raputa peale tuhksuhkur.
  • Küpseta ahjus 15-20 minutit kuni küpsised on kergelt pruunid.
  • Serveeri jahutatult.
Maitsed.ee