• 30 min
  • 2 portsjonit
  • Kala- ja mereannitoidud
  • Grill ja BBQ, Marineeritud
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Klaarsäga šašlõkivarras
200 gNahata klaarsäga fileed
200 gApteegitill
2 tkPunast sibulat
 Suitsusoola
 Tšillihelbeid
 Marineeritud pärlsibul
 Tomativiile
 Rohelise salatisegu
 Soolakurki
 Balsamico
 Meresool
 Must pipar
 Suhkur
Maitsed.ee toimetusel on äärmiselt hea meel tutvustada eestlastele uut kala, mis jõudnud meie maale kohalikku toiduvalikut täiendama alles viimastel kuudel. Tegemist on Hollandist pärist klaarsäga nimelise valgelihalise kalaga.

Tabasalus asuva kalakohviku FAO27 peakokk Jaanus Krass võttis klaarsäga lahkesti vastu ning valmistas sellest praktiliselt luudeta, aga tummise valge lihaga kalast kolm imelist retsepti. Esimese retsepti avaldasime eile: Küpsetatud klaarsäga filee ahjuaedviljadega!

Esmakordselt 2016 aasta suvel Eestisse jõudnud kala. Klaarsäga on kasvatatakse väga väikese ökoloogilise jalajäljega Hollandi farmis, kus tootmisprotsessides ja tehnoloogiate valikul pööratakse suurt tähelepanu nii kalade heaolule, kvaliteedile kui looduse säästmisele.

Kalad kasvavad stressivabalt kvaliteetses vees, ilma ravimiteta, GMO-vabade söötadega, millest 70% on taimset päritolu. Filee toodetakse farmis koha peal paari tunni jooksul ning jõuab Eestisse jahutatuna.

Klaarsäga filee on valge lihaga, värske ja maheda maitsega. Filee on ilma luudeta, nahaga või nahata ja tugeva koestruktuuriga. Klaarsäga sisaldab 750 mg omega-3 rasvhappeid 100 grammi kohta. Klaarsäga meeldib lastele, on kerge ja tervislik vanematele ja kiire ning lihtne valmistada mitmel moel - praadida, grillida, küpsetada.

Valmistamine
  • Lõika sägast endale meelepärase suurusegatükid/kuubikud.
  • Vakmista kalatükkidele kuivmarinaad. Haki kõik marinaadi minevad komponendid.
  • Sega kala ja marinaadi komponendid kokku ja jäta seisma 4-5 tunniks.
  • Nüüd aja kala tükid vaheldumise sibularatastega vardasse.
  • Valmista ette salat: Viiluta tomat, puhasta salat. Sega salat kokku ja tõsta taldrikule.
  • Kõige parem maitse tuleb kui grillida säga elaval tulel. Hakkama saab ka klassikalise gaasigrilliga.
  • Maitsesta ja serveeri.
Maitsed.ee