1940dad on meie mälus vaid ühe suure sündmuse ehk II maailmasõja tõttu. Elati ja söödi aga ka sellel ajal ning sõjast pääsenud jätkasid võimaluste piires rusudeks pommitatud elude taastamist. 1940date aastate toidukokkuvõtteks võiks pakkuda välja toidu sibulatega kruubipudrust ja praetud kiludest.
Olgugi, et aeg oli raske ning valik oli väike, oli söödavat saada ka sõja ajal ja selle järel. Õhtune söömine olenes alati aga sellest, mida kätte oli võimalik saada ja mis sellest teha osati. Kruupi ja kilu leidus ikka. Õiged oskused suudavad aga ka nendest kahest tagasihoidlikust toormest valmistada midagi imemaitsvat.
Täname 1940date retseptide järeletegemisel Academic Food Labi ja selle peakokka Priit Toomitsat. Just Toomits oli see, kes suutis üsna lakooniliselt üles tähendatud retseptist ajakirjas "Eesti Naine" panna kokku imemaitsva roa taldrikule.
Lihtne tooraine ei tähenda kunagi lihtsat maitset. Head järeletegemist!

Maitsed.ee