Üldjuhul soovitame alati süüa kõiki lihalõike ja kalatükke nii värskelt kui võimalik, nii on maitsed alati oma kvaliteedi tipul. Alati aga ei jõua vintsutada sisse tervet lammast või kilode viisi väärt mereande, sellisel juhul tuleb võtta appi sügavkülmutus.

Sügavkülmas toidu - eriti liha ja kala - säilitamisel on ka omad nipid. Kui kala või liha on lahtiselt ostetud on tark see tugevalt toidukilesse mähkida ning alles siis panna sügavkülma kotti. Parem lahendus on vaakum. Kõik need nipid on selleks, et külm ei pääsels otse lihasesse ning rikuks selle tekstuuri, vahendab veebileht realsimple.com.

Kui aga liha või kala tuleb originaalpakendis, kus lihad ja kalad on gaasikeskkonnas, tasub külmutada liha just selles originaalpakendiga. Aga vaatame lähemalt, mis liha, kui kaua külmutuskapis ja sügavkülmas seisab.

Veise- ja lambaliha:

Hakkliha
Külmkapp: 3 päeva
Sügavkülm: 6 kuud

Ahjupraad
Külmkapp: 3 päeva
Sügavkülm: 6 kuud

Hautiseliha - aba jne.
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 4 kuud

Toorvorstid
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 2 kuud

Sealiha

Hakkliha
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 4 kuud

Peekon
Külmkapp: 2 nädalat
Sügavkülm: 1 kuud

Ahjuliha
Külmkapp: 3 päeva
Sügavkülm: 6 kuud

Hutiseliha - aba jne.
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 4 kuud

Toorvorstid
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 2 kuud

Sise- ja välisfileed
Külmkapp: 3 päeva
Sügavkülm: 6 kuud

Linnuliha

Hakkliha
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 4 kuud

Terve lind
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 6 kuud

Koivad ja tiivad
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 6 kuud

Kala ja mereannid

Merekarbid
Külmkapp: 1 päeva
Sügavkülm: 3 kuud

Terve kala
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: Mitte külmutada!

Kalasupi kogu
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 6 kuud

Vähid ja krabid
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 6 kuud

Krevetid
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 6 kuud

Maitsed.ee