Kala valmistamisel on oma nipid, mida spetskokk teab peast, aga algajal kokandushuviliselgi ei jookse mööda külgi maha, vahendab Elukunst.com.

Nipp 1: Külmutatud kala peab sulatama külmas soolvees võttes ühe liitri vee kohta 1 tl soola. Niimoodi sulatades on mineraalainete kadu kalas kõige väiksem. Kalafileed tuleks aga siiski sulatada õhu käes.

Nipp 2: Selleks, et kala praadimisel ei laguneks, tuleks 15 minutit enne praadimist kalale soola peale riputada.

Nipp 3: Ebameeldiv kalalõhn kaob kui kala piserdada üle sidrunihappega või vees lahjendatud äädikaga.

Nipp 4: Viimane nõuanne on neile, kes hoolivad oma tervisest. Nimelt peale avamist tuleks pooleldi allesjäänud kalakonserv tõsta konservikarbist kas portselan- või klaasnõusse. Ka ei tohiks kala säilitada avatud konservikarbis külmkappi panduna. Põhjuseks on õhu käes toimuvad reaktsioonid, mis mürgitab karbis olevat kala ning selle kaudu ka sööja tervist.

Sellised 50grammised särjed tulevad kalastaja õnge otsa kõige sagedamini, aga teab mis kulinaarset väärtust särjel paraku ei ole.
Sellised 50grammised särjed tulevad kalastaja õnge otsa kõige sagedamini, aga teab mis kulinaarset väärtust särjel paraku ei ole.Foto: Ago Tammik
Maitsed.ee