Londoni Kohvifestivali peakorraldaja ja kohvižurnaali “London Coffee Guide” toimetaja Jeffrey Young ütles Monocle Radio saates “The Diet”, et 2017. aasta kohvitrendid on peamiselt peidus kohvijoomise individuaalsuses ning fakt, et aina enam hakkab joojate poolt populaarseks muutuma enda kindla kohvijoogi valimine, mitte üldsuse ja äkktrendiga kaasa jooksmine.

“Kohv on äärmiselt individuaalne jook, siis ongi põnev vaadata, et kohv saab joogiks, mis seda individuaalsust igast inimesest hakkab edasi kandma. Teine põhiline uuendus sellel aastal on uute piimade kasutamine baristade poolt kohvi valmistamisel. Kuna me oleme ikkagi piimapõhise kohvi joomise kultuur (õhtumaad – toimetus), siis kohvile piima lisamine on reegel niikuinii. 2017. aastal tulevad aga tugevamaks trendiks mitte lüpstavad piimad nagu mandlipiim, rukkipiim, India pähkli piim ja nii edasi. Sojapiim hakkab seetõttu aga taanduma,” selgitab Young.

Eksperdi sõnul on baarides, kohvikutes selle aasta selge märksõna tervislikkus, mis tähendab, et erinevad uued joogid sellest vaatest jõuavad menüüdesse. Youngi hinnangul võiks olla kohvijookide poolelt huvitavam areng kardemoni latte tugev tõus.

“Algselt kohvijoogi-kokteilina tuntuks saanud joogid, kus ei kasutata enam põhijoogine kohvi on trend sellel aastal – kardemoni latte on siin hea näide,” mainib Young.

Veel ühe trendina mainib kohviekspert ära baristade poolt tehtavat kohvikunsti ning lisab, et pildid, mida kohvidele maalitakse muutuvad ainult keerulisemaks, mainides ära ka 3D kujundite tuleku.

Maitsed.ee