Maitsed.ee kutsub sellel nädalal kõiki äsja avatud "Kohvikooli", kus oma ala professionaalid ja eksperdid räägivad lahti, kuidas ube röstida, millist vett kohvile valida, kuidas valmistada head kohvi joomiseks ning näitavad, millest kohvi hea maitse, aroom ja täidlus sõltuvad.

Kohvikooli esimeses osas räägib Paulib Professional Baltic'u juht Marta Piigli, mida annab nii kohvioale kui lõpuks kohvilejoogile ubade õige rösitimine ning mida tähendab kohvipakil kirjas olevad tähised nagu medium- või dark-roast.

Kohvi röstimisel kuumutatakse õhuga rohelisi ube kuni soovitud röstiastmeni. Röstimisel kaotab uba oma kaalu, kuna kaotab vett, kuid suureneb mahult, kuna paisub kuumuses. Nüüd on uba valmis selleks, et purustatud ja kohviks pressitud saada.

Maitsed.ee