Veski Mati 100 aastat Eestit

Sada aastat omariiklust on pikk aeg. Selle jooksul on muutunud nii valitsused kui ka riigikorrad. Kuid kindel on see, et eestlastele on ikka olnud omane soov hea toidu järgi. Olgu siis aeg või ajastu milline tahes. Veski Mati annab 100 päeva jooksul sulle igal päeval ühe retsepti, mis omane Eesti Vabariigile. Vaata, proovi ja saa teadma, milline on olnud meie köök läbi aegade. Läbi selle saad ehk aru, kuskohast me tuleme ja kuhu läheme!
Veski Mati - Kvaliteedi saladus igas köögis

  • 0,5 dl Veski Mati Eriti hea nisujahu
  • 250 g Kohupiim
  • 1 tk Muna
  • 1 sl Mesi

Sõrnikud

Sõrnikud on mõnus ja kiirestivalmiv magustoit, mis meelepärane nii väikestele kui suurtele. Lisaks võid sõrnikuid teha ka hommikusöögiks, valmistades neid õhtu varem, sest ka külmalt on sõrnikud suurepärased.
  • 0,5 dl Veski Mati Eriti hea nisujahu
  • 250 g Kohupiim
  • 1 tk Muna
  • 1 sl Mesi

Sega kausis munakollane ning kohupiim. Lisa Veski Mati Eriti hea nisujahu. Sega kõik korralikult läbi ning lisa massile veel mesi. Vormi peos mõnusa suurusega pätsid, kata jahuga ning prae kuumal pannil õlis.

Serveeri soojana või külmana.

PS! Suurepäraseks joogiks sõrnikute kõrvale on piim!

Veski Mati - Kvaliteedi saladus igas köögis

Vaata veel retsepte ja tooteid aadressilt www.veskimati.ee