Veski Mati 100 aastat Eestit

Sada aastat omariiklust on pikk aeg. Selle jooksul on muutunud nii valitsused kui ka riigikorrad. Kuid kindel on see, et eestlastele on ikka olnud omane soov hea toidu järgi. Olgu siis aeg või ajastu milline tahes. Veski Mati annab 100 päeva jooksul sulle igal päeval ühe retsepti, mis omane Eesti Vabariigile. Vaata, proovi ja saa teadma, milline on olnud meie köök läbi aegade. Läbi selle saad ehk aru, kuskohast me tuleme ja kuhu läheme!
Veski Mati - Kvaliteedi saladus igas köögis

  • Vesi šokolaadi sulatamiseks
  • 250 g Eestimaine tume šokolaad
  • 200 g Eestimaine või
  • 250 g Keedetud peet
  • 3 tk Muna
  • 200 g Suhkur
  • 100 g Veski Mati riisijahu
  • 1 sl Vanillisuhkur
  • 100 g Purustatud mandlid

Šokolaadi-peedikook

Šokolaad ja peet? Kõlab uskumatuna? Ometigi on mõlemad saadaval kogu aeg poest nii, et võid seda hõrgutist teha mõneks pidulikuks päevaks või täitsa tavalisel argipäeval. Eriti maitsev, kui kasutad eestimaiseid tooraineid!
  • Vesi šokolaadi sulatamiseks
  • 250 g Eestimaine tume šokolaad
  • 200 g Eestimaine või
  • 250 g Keedetud peet
  • 3 tk Muna
  • 200 g Suhkur
  • 100 g Veski Mati riisijahu
  • 1 sl Vanillisuhkur
  • 100 g Purustatud mandlid

Sulata šokolaad ja või keeva vee kohal vesivannil, ning lase õige pisut jahtuda. Samaaegselt riivi ka peet, kasutades väikest riivi.

Sega peet ja šokolaad omavahel kokku massiks.

Eraldi kausis sega kokku muna ja suhkur ning vahusta need. Lisa neile Veski Mati Riisijahu ja suts vaniljesuhkrut, ning sega kõik omavahel veel kord vahustades läbi.

Nüüd sega omavahel kokku šokolaadi-peedi segu ja jahu, muna ja suhkur.
Lisa neile purustatud mandleid.

Kalla segu küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja tõsta eelsoojendatud ahju, kus lase koogil 180-kraadi juures küpseda ca 50 minutit.

Serveerimiseks sobib imeliselt eestimaine vaniljejäätis.

Veski Mati - Kvaliteedi saladus igas köögis

Vaata veel retsepte ja tooteid aadressilt www.veskimati.ee