Veski Mati 100 aastat Eestit

Sada aastat omariiklust on pikk aeg. Selle jooksul on muutunud nii valitsused kui ka riigikorrad. Kuid kindel on see, et eestlastele on ikka olnud omane soov hea toidu järgi. Olgu siis aeg või ajastu milline tahes. Veski Mati annab 100 päeva jooksul sulle igal päeval ühe retsepti, mis omane Eesti Vabariigile. Vaata, proovi ja saa teadma, milline on olnud meie köök läbi aegade. Läbi selle saad ehk aru, kuskohast me tuleme ja kuhu läheme!
Veski Mati - Kvaliteedi saladus igas köögis

  • 250 g Veski Mati Eriti hea nisujahu
  • 150 g Või
  • 2 dl Suhkur
  • 2 tk Muna
  • 1 tl Küpsetuspulber
  • 1 dl Piim
  • 100 g Pähklite ja rosinate segu
  • 3 tl Piparkoogimaitseaine

Piparkoogimuffinid

Kui piparkoogid maitsevad kuid oled nendega viimaste nädalate jooksul natuke liiga palju maiustanud, siis täitsa ootamatuks kuid sama hästi jõululauale sobivaks alternatiiviks on piparkoogimaitselised jõulumuffinid!
  • 250 g Veski Mati Eriti hea nisujahu
  • 150 g Või
  • 2 dl Suhkur
  • 2 tk Muna
  • 1 tl Küpsetuspulber
  • 1 dl Piim
  • 100 g Pähklite ja rosinate segu
  • 3 tl Piparkoogimaitseaine

Vispelda kausis omavahel toasoe või, suhkur ja muna.
Lisa sellele piparkoogimaitseaine ning kõpsetuspulber ja Veski Mati Eriti hea nisujahu. Seejärel sega kõik ühtlaseks taignaks ja lisa veel piim.
Sega taignasse rosinad ja pähklid.

Küpseta 20 minutit 200-kraadises ahjus.

Head nautimist!

Veski Mati - Kvaliteedi saladus igas köögis

Vaata veel retsepte ja tooteid aadressilt www.veskimati.ee