Veski Mati 100 aastat Eestit

Sada aastat omariiklust on pikk aeg. Selle jooksul on muutunud nii valitsused kui ka riigikorrad. Kuid kindel on see, et eestlastele on ikka olnud omane soov hea toidu järgi. Olgu siis aeg või ajastu milline tahes. Veski Mati annab 100 päeva jooksul sulle igal päeval ühe retsepti, mis omane Eesti Vabariigile. Vaata, proovi ja saa teadma, milline on olnud meie köök läbi aegade. Läbi selle saad ehk aru, kuskohast me tuleme ja kuhu läheme!
Veski Mati - Kvaliteedi saladus igas köögis

  • 3 dl Veski Mati Odrakruup
  • 4 tk Kartul
  • 8 dl Vesi
  • 300 g Sea küljeliha
  • 1 tk Sibul

Mulgipuder

Kui mõni väliskülaline satub Eestisse, küsib ta peaaegu alati maitsta mõnda eestimaist rooga. Ja päris tihti pakutakse talle mulgiputru. Miks? Sest kui üks roog üldse on eestimaine, siis võiks see olla mulgipuder!
  • 3 dl Veski Mati Odrakruup
  • 4 tk Kartul
  • 8 dl Vesi
  • 300 g Sea küljeliha
  • 1 tk Sibul

Kooritud kartulid tükelda ning pane juba keevasse vette.
Keeda nad poolpehmeks, ning lisa ka keetmise ajal soola.
Kui kartul on poolpehme, lisa neile pestud kruubid ning jäta kogu pajatäis podisema.

Pannil prae sibul ning hakitud sea küljeliha.

Kui tangud ja kartul on pehmed, tambi nad ühtseks massiks. Praetud sibula ja liha võid neile lisada potis või ka eraldi. Toit on serveerimiseks valmis!

Kõrvale võid pakkuda näiteks hapukoort.

Veski Mati - Kvaliteedi saladus igas köögis

Vaata veel retsepte ja tooteid aadressilt www.veskimati.ee