Veski Mati 100 aastat Eestit

Sada aastat omariiklust on pikk aeg. Selle jooksul on muutunud nii valitsused kui ka riigikorrad. Kuid kindel on see, et eestlastele on ikka olnud omane soov hea toidu järgi. Olgu siis aeg või ajastu milline tahes. Veski Mati annab 100 päeva jooksul sulle igal päeval ühe retsepti, mis omane Eesti Vabariigile. Vaata, proovi ja saa teadma, milline on olnud meie köök läbi aegade. Läbi selle saad ehk aru, kuskohast me tuleme ja kuhu läheme!
Veski Mati - Kvaliteedi saladus igas köögis

  • 150 g Veski Mati Spelta Täistera Fusilli
  • 4 tk Muna
  • 5 dl Piim
  • 1 tk Brokoli
  • 200 g Suitsusink

Makaronivorm

Makaronivormil on juures mälestuste maitse. Kas siis koolisööklast või kodusest lauast, kuid tuttav on see roog ilmselt enamustele. Pole ka ime, et see toit eestlaste toidulaual on tihedasti külas käinud - tegemist on toitva ning soodsa ja maitsva roaga.
  • 150 g Veski Mati Spelta Täistera Fusilli
  • 4 tk Muna
  • 5 dl Piim
  • 1 tk Brokoli
  • 200 g Suitsusink

Keeda potis Veski Mati Spelta Täistera Fusilli.
Kausis sega kokku omavahel munad, piim ja juust. Maitsesta.

Lisa keevatele makaronidele brokkoli. Haki suitsusink ning kui makaronid keenud, lao koostisosad küpsetusvormi: kõigepealt makaronid, siis sink, siis brokkoli. Kalla peale muna-piima-juustusegu ning lisa veel viimase kihina riivjuust ning tõsta küpsetusvorm eelsoojendatud ahju.

Küpseta 20 minutit 180-kraadisel temperatuuril. Kui vorm valmis, raputa peale pisut rohelist - näiteks sibulat.

Veski Mati - Kvaliteedi saladus igas köögis

Vaata veel retsepte ja tooteid aadressilt www.veskimati.ee