Veski Mati 100 aastat Eestit

Sada aastat omariiklust on pikk aeg. Selle jooksul on muutunud nii valitsused kui ka riigikorrad. Kuid kindel on see, et eestlastele on ikka olnud omane soov hea toidu järgi. Olgu siis aeg või ajastu milline tahes. Veski Mati annab 100 päeva jooksul sulle igal päeval ühe retsepti, mis omane Eesti Vabariigile. Vaata, proovi ja saa teadma, milline on olnud meie köök läbi aegade. Läbi selle saad ehk aru, kuskohast me tuleme ja kuhu läheme!
Veski Mati - Kvaliteedi saladus igas köögis

  • 50 g Pärm
  • 200 g Või
  • 3 dl Piim
  • 2 dl Suhkur
  • 0,5 tl Sool
  • 1 tl Kardemon
  • 1 l Veski Mati Eriti hea nisujahu
  • 0,5 sl Kaneel

Kaneelirullid

Ilmselt ei ole last, kelle vanaema ei oleks teinud talle kaneelirulle. Nüüd, mil oled ise pisut vanem on aeg see retsept kalevi alt välja otsida ning teha üks maitsev reedeõhtune ja vägagi eestimaine küpsetis.
  • 50 g Pärm
  • 200 g Või
  • 3 dl Piim
  • 2 dl Suhkur
  • 0,5 tl Sool
  • 1 tl Kardemon
  • 1 l Veski Mati Eriti hea nisujahu
  • 0,5 sl Kaneel

Lahusta soojas vees pärm.

Sulata väikeses kausis või ning sega see kokku toasooja piimaga. Vala või-piimasegu pärmi hulka. Maitsesta näpuotsatäie soolaga ning lisaks suhkru ja kardemoniga. Nüüd on aeg sõtkuda juurde jahu. Seda tee vähehaaval, et tainas tuleks ühtlane.

Kata taignanõu kile või rätikuga ja lase taignal kerkida tunni jagu.

Samal ajal saad valmistada täidise - sega omavahel kausis sulavõi, suhkur ning kaneel.

Sõtku tainas jahuga kaetud laual ning jaota tükkideks. Igast tükist rulli valmis sobivas mõõdus nelinurk. Määri peale täidis ning keera valmis rull.

Lõika sellest 2-3 cm paksused viilud ning aseta need ahjuplaadile. Enne küpsetamist lase taignal veel umbes pool tundi kerkida. Ja siis ahju - 200 kraadi ja 15 minutit!

Veski Mati - Kvaliteedi saladus igas köögis

Vaata veel retsepte ja tooteid aadressilt www.veskimati.ee