Veski Mati 100 aastat Eestit

Sada aastat omariiklust on pikk aeg. Selle jooksul on muutunud nii valitsused kui ka riigikorrad. Kuid kindel on see, et eestlastele on ikka olnud omane soov hea toidu järgi. Olgu siis aeg või ajastu milline tahes. Veski Mati annab 100 päeva jooksul sulle igal päeval ühe retsepti, mis omane Eesti Vabariigile. Vaata, proovi ja saa teadma, milline on olnud meie köök läbi aegade. Läbi selle saad ehk aru, kuskohast me tuleme ja kuhu läheme!
Veski Mati - Kvaliteedi saladus igas köögis

  • 2,5 dl Veski Mati Punane täistera riis
  • 1 tk Porgand
  • 1 tk Sibul
  • 1 tk Paprika
  • 500 g Kanaliha
  • 0,5 dl Tomatipasta
  • 5 dl Kanapuljong

Kanapilaff

Pilaff on toitev ning maitsev riisiroog, mille valmistamine on jõukohane igale kokale. Kasutades pisut leidlikkust, saad muuta retsepti endale meelepärasemaks, kuid Veski Mati pakub sulle välja just ühe klassikalise pilaffiretsepti.
  • 2,5 dl Veski Mati Punane täistera riis
  • 1 tk Porgand
  • 1 tk Sibul
  • 1 tk Paprika
  • 500 g Kanaliha
  • 0,5 dl Tomatipasta
  • 5 dl Kanapuljong

Keeda vees Veski Mati Punane täisterariis. Samal ajal, kui riis keeb, haki porgandist õhukesed seibid, sibul ja paprika.

Prae pannil kana. Kui kana on pruunistatud, lisa sellele hakitud juurviljad ning tomatipasta. Lase segul pisut podiseda, et porgand ning paprika muutuksid pehmemaks. Maitsesta maitse järgi ning kalla segule kanapuljong. Nüüd lase kõigel haududa, kuni porgand täiesti pehme.

Kui porgand on pehme, kalla sekka riis ning sega kõik omavahel läbi. Maitsev söök ongi valmis!

Veski Mati - Kvaliteedi saladus igas köögis

Vaata veel retsepte ja tooteid aadressilt www.veskimati.ee