Veski Mati 100 aastat Eestit

Sada aastat omariiklust on pikk aeg. Selle jooksul on muutunud nii valitsused kui ka riigikorrad. Kuid kindel on see, et eestlastele on ikka olnud omane soov hea toidu järgi. Olgu siis aeg või ajastu milline tahes. Veski Mati annab 100 päeva jooksul sulle igal päeval ühe retsepti, mis omane Eesti Vabariigile. Vaata, proovi ja saa teadma, milline on olnud meie köök läbi aegade. Läbi selle saad ehk aru, kuskohast me tuleme ja kuhu läheme!
Veski Mati - Kvaliteedi saladus igas köögis
Kaeraküpsised

  • 500 g Veski Mati Kaerahelbed
  • 4 tk Muna
  • 150 g Või
  • 150 g Suhkur
  • 100 g Rosinad või muud marjad

Kaeraküpsised

Kaeraküpsised on tervislikud ning kiiresti valmivad ampsud. Need on läbinisti eestimaisest toorainest ning sobivad eriti hästi krõbistamiseks eestimaise piimaga. Nii suurtele kui väikestele magusasõpradele.
  • 500 g Veski Mati Kaerahelbed
  • 4 tk Muna
  • 150 g Või
  • 150 g Suhkur
  • 100 g Rosinad või muud marjad

Sulata veenõul või.
Sega teises kausis omavahel kokku muna, suhkur ning sulatatud või.

Lisa sellele Veski Mati Kaerahelbed ja soovi korral ka rosinad. Rosinate asemel võid kasutada ka näiteks sõstraid.

Sega mass omavahel kokku ning moodusta ahjuplaadile suupärased pätsid.

Küpseta 180 kraadi juures 12 minutit.

Serveeri koos klaasi külma piimaga!

Veski Mati - Kvaliteedi saladus igas köögis

Vaata veel retsepte ja tooteid aadressilt www.veskimati.ee