Ülikuiv ja kuum suvi Itaalias on löönud maailmas palju nõutud trühvlite hinnad lakke, mõnede sortide - näiteks valgete trühvlite - eest küsitakse lausa 3000 eurot kilo kohta. Mõnedes piirkondades on saagikus langenud kuni 90 protsenti.

Halb saagikus ja tõenäoline defitsiit aga ei tähenda, et restoranide külastajad peaksid hakkama trühvlirikaste toitude eest maksma kosmilisi hindasid. Enamuse selle seene ostuhinnast kannab restoran ise. Maailmakuulus kokk Mario Batali New Yorgi restoranis Bobbo on trühvlirikas menüü viimase nelja aastaga kallinenud vaid 20 eurot, vahendab Bloomberg.

Samuti arvatakse, et kallinenud trühvlite hind ja vähenenud saagikus ei hakka mõjutama ka maitseõlide ja maitsevõide hindu.

LOE LISAKS:

Maitsed.ee