Ilma ja igasuguste muude trendide ennustamine on üsna tänamatu töö, kuna lõpuni kindel ei saa olle kummagi absoluutses tões. Toiduajakiri Eater.ee pani aga kokku nimekirja kõikide maailma trendiennustajate pakkumised sellest, mis võiks olla 2018. aasta maaima toidu kõige trendikamad söögid, joogid ja suundumused.
Kui üldistada ligi sadat trendi, mis välja on pakutud on tulemas Mehhiko toidu aasta, lisaks aasta, kus olulised on veel Earl Grey tee ja funktsionaalsed seened. Samuti arvavad enamus hindajaid ja ennustajaid, et 2018. aasta suureks "mulliks" saab teaduslikult kasvatatud taimne proteiin, mida pakuvad tarbijatele pseudolihana firmad nagu Beyond Meat ja Impossible Foods, vahendab Eater.com.

Vaatame siis lähemalt otsa osadele trendidele, mida selleks aastaks toidumaastikule pakutakse:

  • Regionaalne Mehhiko ja Hiiina toit
  • Restoranid, mis on mõeldud vaid kaasaostetavale toidule
  • Aasia saarte toidud
  • Kõhutervislikud ja meditsiiniliselt kasulikud toidud
  • Kanaliha
  • Toiduprügi kasutamine toiduks ja toiduprügi vähendamine
  • Iisraeli toit
  • Veganmagustoidud
  • Värvilised toidud
  • Pitsa
  • Nostalgiatoidud
  • Sügavpraadimine (deep frying)
  • Mezcal
  • Kaerahelbed
  • Restoraniga koos sama katuse all olevad veinibaarid
  • "Farmist menüüsse" liikumine
  • Taastuva ressursiga mereannid
  • Ghee ehk selitatud või
  • Tänavatoidust inspireeritud toidud restoranides
  • Earl Grey tee
  • Peruu toidud
  • Joogid, milles kasutatakse mõnda "eksootilist" toorainet
  • Kodujuust on uus Kreeka jogurt
  • Gootitoidud ehk musta värvi toidud
  • Moodne Itaalia köök
  • Ilma leemeta ramen-road
  • Restoranis marineeritud juurvijad
  • Käsitööviskid
  • Väikese kogusena (small-patch) toodetavad gin'id
  • Söödavad lilled ja lillemaitsed
  • Tansaania BBQ
  • Gruusia veinid
  • Kanepitoidud
  • Pseudoteraviljad
  • Vetikad
  • Omega-9 rasvhapped
  • Kapsalehte keeratud kanavräpid
Maitsed.ee