Juudi köök kõlab keskmise eestlase kõrvus sama võõralt kui sünagoog ja tundub kauge nagu Iisrael. Tegelikkuses on siin esitatud aga lihtsalt valmivaid roogi, mis on valmistatud taskukohasest toorainest. Need toidud vallutavad oma maitsete ja aroomidega nii kokkajate kui ka sööjate meeli.

Tõestuseks on kasvõi asjaolu, et poelettidele ja restoranide menüüdesse on ilmunud erinevates variatsioonides hummus. Pühendunud kokkaja ja koolitajana tuntud Salmen on võtnud eesmärgiks maitsva juudi toiduga võita rohkem südameid kui Aleksander Suur oma impeeriumi hiilgeaegade sõjaretkedel!

Koka kutsekvalifikatsiooniga Zeus Holdingu peakokk Salmen Šois on läbinud kulinaarsed õpingud nii Eestis kui ka Iisraelis. Ta on õppinud TTÜ-s rahvusvahelist ärikorraldust ja Audenteses ärijuhtimist ning omab Mainori kaht kõrgharidust isikuteeninduse valdkonnas - hotellimajanduses ja toitlustusteenuste korralduses. Lisaks toiduvalmistamisele tegeleb ta toidukoolituste korraldamise ja toiduvalmistamise õpetamisega ning peab juudi ja Lähis-Ida köögi tutvustamist oma missiooniks.


Juudi köök

Autor: Salmen `Sois
Kirjastus: Pegasus
Kujundanud: Külli Tõnisson
Ilmumisaasta: 2017
Lehekülgi: 176
Toimetanud: Terje Vooglaid

Maitsed.ee