Academic Food Lab'i peakokk Priit Toomits ütles uudise peale, et maailma kuulsaim kokk ja gastronoomia edendaja Paul Bocuse on surnud, et mehe panus maailma kokandusse on mõõtmatu.

"Alates toidust, Prantsuse toitude promomisest, nende roogade valmistamisest ja lisaks veel maailma vingeima omanimelise võistluse Bocuse d'Or läbiviimine, korraldamine. Elav legend oli see mees," mainib Toomits.

Toomits räägib, et eeskujusi on tal erinevatel aegadel erinevaid olnud, need muutuvad ka aegade jooksul.

"Kunagi olid enamus mu iidolitest Prantsusmaalt. Nüüd on USA ja Jaapani gurud juurde tulnud. Aga ma julgeks teha oma eeskujude top kolme siiski vanast maailmas: 18. sajandist François Vatel, 19. sajandist Auguste Escoffier ja 20. sajandist kindlasti Paul Bocuse. See oleks siis ood klassikalisele toiduvalmistamisele ja vanale maailmale," lisas Toomits.

Maitsed.ee