Toit on keel ja kui soov on toidu teemal rääkida peab tahes tahtmata seda keelt ka tundma. Igapäevaselt köögis töötavad inimesed - peakokad nende hulgas - näevad selle keele puudumist aga väga lähedalt.

Veebileht ChefTalk.com kogus kokku rea äärmiselt rumalaid sööjate poolt kööki jõudnud tellimusi. Siin ongi siis mõned peakokkadele kööki saadetud kõige lollimad tellimused:

  • Klient: "Ma sooviksin täidetud lõhet. Aga kuna mulle ei meeldi lõhe maitse, siis kas saaksite teha nii, et ma lõhe maitset ei tunneks?"
  • Kööki tuleb tellimus veiseburgerile ning et see oleks korralikult läbi küpsetatud. Selgituseks on klient juurde öelnud, et "arst oli tal keelanud ära punase liha söömise".
  • Klient: "Kas saaks palun tänase pasta fettuccine makaronidega? Ma olen pennede vastu allergiline!" (Tuleb välja, et allergiline saab olla ka pasta kuju vastu)
  • Klient: "Paluksin veise tar-tar'i läbiküpsetatuna".
  • Tellimus tuleb kööki, tšekile on kirjutatud: "pool-toores ossu rucco". (?!?)
  • Klient: "Palun Prantsuse sibulasuppi, ilma sibulateta".
  • Tuleb kööki tellimustšekk, millele kirjutatud: "Vegetaarne filet mignon".
  • Klient: "Palun üks lasanje, aga ei mingit liha või bechamel-kastet".
  • Klient: "Filet mignon, mis tüüpi kala see on?"
  • Klient: "Ma tellisin tuunikala. Mis see roosa asi on siin taldrikul? Ma tahan päris tuunikala, teate ... purgist!"
  • Klient pahandab kokaga peale oma omleti söömist, et menüüs polnud kirjas, et tema omletis on "nii palju muna ...".
  • Tellimus tuleb kööki, tšekil on kirjas: "Paella, riisita"
  • Klient: "Palun üks Prantsuse stiilis lambakarree. Aga mitte mingil juhul Prantusmaalt tulnud lambast, mulle ei meeldi kui mu toit tuleb nii kaugelt".
  • Tellimuses, mis kööki jõudis, oli palutud krevettide pearoast võtta ära Manchego juust, kuna "klient on vegan, kuid palub, et chorizo jäetaks alles".
  • Tellimus: "Tšiili forellahven, ilma tšillita".
Maitsed.ee