Kõlasid laused nagu tuleks tänasel õhtul ja ööl õue juba -25 kraadi ehk külmakraadi, mida meie maal pole enam mitu aastat nähtut. Et paremini selleks käredaks pakaseks valmistuda tuleks lisaks maja kütmisele ka kehale anda sooja saamiseks energiat - head sooja toitu!

Itaalia taustaga ahjuroog vormus oma tänasesse maitsesse Saapamaal neil aegadel, kui suurematel pidusöökidel oli suurt peret vaja toita - kärgperede puhul on alati mureks üüratute toidukoguste valmistamine ning kõhtude täitmine. Kartulipüreest ja heast Itaalia toorvorstist koosnev roog täidab kõhtu aga mõnusalt.

Vormiroa valmistamiseks läheb vaja kartuleid, toorvorste, juustu ning maitseaineid. Vorstid tuleb pruunistada ja maitsestada, kartulitest valmistada püree ning seejärel kõik ahjus veelkord läbi küpsetada.

Vaata, kuidas valmistada ahjus küpsetatud juustukattega toorvorsti-kartulipüree vormirooga:

Maitsed.ee