Mitmeid aastaid maailma parimaks restoraniks valitud Kopenhageni einela Noma ja selle kuulus metsast-põllult-aasalt toitu lauda serveeriv peakokk René Redzepi avavad sellel nädalavahetusel New Yorkis oma pop-up restorani, kus veinidega õhtusöök maksab 2000 dollarit.

Peakokk sulges oma kuulsa restorani Taani pealinnas mõned aastad tagasi, et see - Noma 2.0 - uuesti uuel aadressil selle aasta lõpus avada. Nende vaheaastate jooksul on Redzepi aga tegelenud nii öelda pup-up restorani äriga. See tähendab seda, et erinevates riikides ja kohtades, restoraniks mitte mõeldud kohtades avatakse lühiajaliselt eineid ja elamusi pakuv söögikoht, vahendab Eater.com.

Redzepi avas 2016 aastal Noma pop-up einel Austraalias, kus õhtusöök maksis 399 dollarit. Selle aasta algupoolel avati mõneks nädalaks ka Noma Mehhiko, kus eine maksis 600 dollarit. Kurioosne on see, et Mehhiko keskmine päevapalk on 15 dollarit. Redzepi päästis end PR õudusunenäost sellega, et toitis Mehhiko kokaõpilasi oma restornais tasuta ja lähetas parimad neist Kopenhagenisse õppima.

Noma NYC on aga ühekordne üritus ning toimub 900 dollarilise kuutasuga privaatklubis Spring Place. Kõik 2000 dollarilise piletid on tänaseks juba müüdud.

Maitsed.ee