Ligikaudu kolmandik turistidest nimetab Prantsuse kööki ja veine üheks olulisemaks Prantsusmaa külastamise põhjuseks. Gurmeeüritus Goût de/Good France tõstab ühtlasi tähelepanu keskmesse prantsuse elukunsti ja hõngu edasikandvad kohalikud tooted.

Maitsmaks head Prantsuse köögist inspireeritud ja Prantsuse traditsioonide järgi koostatud menüüd, külastage üht nendest restoranidest. Sel aastal osaleb Good France’i üritusel 12 Eesti restorani. Avalöök on Prantsuse köögi päevadele on 21. märtsil. Restoranid pakuvad prantsusepärst õhtusööki nädala lõpuni.

Uus Prantsusmaa suursaadik Eestis, proua Claudia Delmas-Scherer ütles Maitsed.ee-le, et olgugi me teame Prantsuse kööki ja Prantsuse köök on paljuski maailma gastronoomia alustala, on alati vaja uuesti tutvustada neid veine, toite ja viise kuidas hästi toituda.

"Tundub, et Eestis on suur huvi hea toidu ja just Prantsuse köögi järele, sest nii väikese rahva kohta osaleb Good France ürituses tervelt 12 restorani. Hollandis aga näiteks, kus on ligi 10 korda rohkem elanikke, kuid osalemas vaid 15 restorani. Kiidan eestlasi hea maitse pärast," mainis Delmas-Scherer.

Restorani MEKK peakokk Rene Uusmees ütles, et kõik tema ealised kokad, kes Eestis on oma hariduse saanud on kõik koolitatud Prantsuse köögi vaimus.

"Eks me kõik oleme leidnud oma käekirja ning ka mina olen oma restoranis selgelt Eesti toidu suunaga, siis ikkagi kasutame Prantsuse gastronoomia võtteid ja loogikaid," mainis Uusmees.

Avaldame ka kõikide 12 restorani Prantsuse stiilis menüüd:

Maitsed.ee