Eesti osaleb maailma 24 parima gastronoomiariigi seltsis kuu lõpus Lyonis kokkade olümpial Bocuse d'Or. Eestit esindav tippkokk Dmitri Rooz tutvustas aga restoranis Gloria oma nägemust võistlustöödest - Bresse kanast ja taimetoidust valmistatud eineid.

Maailma kuulsaim kokkade võistlus, kokkade olümpiaks või MMiks tituleeritud Bocuse d’Or tähistab sel aastal suurt juubelit – esimese kokanduse olümpiaks nimetatud võistluse toimumisest möödub 30 aastat.

Nime on võistlus saanud oma asutaja, Prantsuse legendaarse koka Paul Bocuse’i järgi, kes aastal 1987 selle kokandusvõistluse ellu kutsus. Iga kahe aasta tagant kogunevad Lyonis 24 kokka 24 riigist, et omavahelises pingelises mõõduvõtmises selgitada välja maailma parim kokk.

Eesti esindaja Dmitri Rooz on restoranide Beer House, Korsaar, Farm ja Rukis brand-chef, mis tähendab seda, et igas restoranis on küll oma peakokk, aga Dmitri on nende kõigi pealik. Osaleb ta Bocuse d’Oril teist korda. Esimene kord aastal 2010 jäi Dmiri napilt lõppvõistlusest eemale – see jäi aga mehe enda sõnade järgi kripeldama ja ta võttis vastu otsuse, et seekord peab edasi pääsema. 2016. aasta kevadel Budapestis Euroopa eelvoorus kindlustas ta Eestile koha Lyoni finaalis.

Võistlusel tuleb valmistada kaks rooga - Kandik ja Taldrik. Sellel aastal on kandiku tooraineks Bresse’i kana ja koorikloomad, taldriku teema on aga vegetaaria.

Maitsed.ee