LCHF toitumine tähendab väheses koguses süsivesikute ning suurel hulgal tervislike rasvade tarbimist. Selline toitumisviis aitab põletada rasvu, hoiab veresuhkru taseme stabiilsena ning toetab kaalulangust. Paljudest positiivsetest omadustest hoolimata pole selline toitumisviis siiski igaühele sobilik ning teadlik tuleb olla kaasnevatest ohtudest.

LCHF (low carbohydrates high fat) toitumine pole ühekordne dieet, vaid toitumisharjumuste täielik muutmine. Dieet on kogunud populaarsust üle kogu maailma, kuna põhimõtted on lihtsad: piirata tuleb süsivesikute ning suurendada rasvade tarbimist. Valgusisaldus jääb samaks. Samuti pole ette öeldud, kui palju kaloreid tuleks tarbida. Süüa tuleb siis kui kõht läheb tühjaks ning seda küllastustunde tekkimiseni, vahendab veebileht TervislikToitumine.ee.

Maitsed.ee