Lennueelne ärevus, mille peamisteks arhitektideks on pikad turvajärjekorrad, röökivad lapsed ja üldine kiirustamine, võib tihti saada lisa sellest, kui tekib teadmine lähenevast vajadus kasutada lennuki tualetti. Süües enne lendu valesid või sobimatuid asju võib lennust kujuneda pidev bingo õigeks ajaks WCsse jõudmisel.

Lennukis kümne kilomeetri kõrgusel liueldes olme oma keha viinud olukorda, kus paljud organismis toimuvad protsessid võimenduvad, aeglustuvad või muunduvad lihtsalt kummaliselt. Näiteks muutub lennukis, kus rõhk on teine kui maal, totaalselt meie maitsemeel – me ei tunne soolast ja ihaleme hapu järele. See on põhjus, miks lennukites serveeritud toit on maapeal maitses hirmsoolane, samas parimat asja kui tomatimahl või Bloody Mary kokteil pole me enne maitsnud kui 10 000 meetrit maapinnast tõustes.

Ootamatu on aga see, et väga paljud toidud, mida me maapeal naudime ja mis meil kuidagi halvasti ei mõju – rasvades burgerid ja pitsad, alkohol ja mulliga joogid – võivad lennukis tekitada palju ebameeldivaid vaevuseid, puhitusi ja “paineid”. Samuti annavad eksperdid nõu, et vähendamaks ajavahest tulevat unevaevust ehk jet lag’i võiks enne reisile minekut 16 tundi paastuda. Sobilik oleks reisil, lennukis, närida paar porgandit, pähkleid ja juua palju vedelikke - vett, siis siinkohal, vahendab Smartertravel.com.

Mis on aga need 5 toitu, mida lennukireisi eel ja ajal vältida?

Maitsed.ee