Kas sina tead, kust sa suhkrut saad? Tõenäolisel igalt poolt. Loomulikult on see küpsistes ja kookides, kuid lisaks on see peidetud ka vorstidesse, salati- ja pastakastmetesse ning beebitoitudesse. Eve O. Schaub otsustas läbi viia eksperimendi ning püüdis terve perega toituda aasta aega sellisel moel, et nende toit ei sisaldaks mitte mingeid lisatud magustajaid.

Katsest elada aasta aega ilma suhkruta sündis raamat “Year of No Sugar: A Memoir“. Siin on Eve lugu sellest, mida aastapikkune suhkruvaba elu tähendas ja mida see endaga kaasa tõi, vahendab Telegram.ee.

Kunagi arvasin, et olen tervisliku eluviisiga. Jah, mul ei jätkunud energiat terveks päevaks, kuid vaadates seda, kui palju televisioonis näidatakse energiajookide reklaame, eeldasin, et ma pole ainus, kes selle probleemi käes vaevleb. Ning loomulikult kartis igaüks mu peres saabuvat külmetuste- ja gripihooaega, kuid taas arvasin, et jaanuarikuuks areneb igaühel välja teatav bakterifoobia.

Seda arvasin niikaua, kuni kuulsin häirivat infot selle kohta, milline mõju on suhkrul. Paljude ekspertide arvates on just suhkur see, mis teeb ameeriklased paksuks ja haigeks. Mida enam ma selle üle mõtlesin, seda enam näis see loogiline. Igal seitsmendal ameeriklasel on metaboolne sündroom. Üks kolmest ameeriklasest on ülekaaluline. Diabeedijuhtude hulk on kiirelt kasvamas ja südame-veresoonkonna haigused on surma põhjustajana esikohal.

Teoreetiliselt võib kõikide nende haiguste põhjusena tuua välja ühe olulise ja toksilise koostisaine meie toitumises: suhkur.

Maitsed.ee