Independent kirjutab, et nii mõningaid toiduaineid võib hoida külmkapis lahtiselt koguni mitu nädalat kauem, kui paki peal kirjas. Teeme asja puust ette ja punaseks: kui kaua säilivad kõige igapäevasemad toiduained ja joogid külmkapis lahtiselt päriselt?

Alkohol

Õlu: 1 päev, kui joomisava on tihedalt kaetud

Vahuvein: 3-5 päeva

Vein, valge ja punane: 3-5 päeva (Võta punane vein enne serveerimist külmkapist välja)

Lisandid

BBQ-kaste: 4 kuud

Hummus: 1 nädal

Ketšup: 6 kuud

Majonees: 2-3 kuud pärast "parim enne" kuupäeva

Sinep: 1 aasta

Piimatooted

Munad: 3-5 nädalat

Piim: 1 nädal

Mozzarella juust: 2 nädalat

Valgehallitusjuust: 1 nädal

Parmesani juust: 3 kuud

Jogurt: 7-10 päeva

Puuviljad ja köögiviljad

Õunad: 3-4 nädalat

Avokaadod, lahtised: 2-3 päeva

Mustikad: 1-2 nädalat

Brokoli: 3-5 päeva

Porgandid: 2-3 nädalat

Seller: 1-2 nädalat

Viinamarjad: 5-7 päeva

Salat: 3-5 päeva

Virsikud: 3-5 päeva (valmis virsik)

Apelsinimahl: 7-10 päeva

Maasikad ja vaarikad: 2-3 päeva

Lihatooted

Peekon: 1 nädal

Veise-, lamba- ja sealiha: 3-5 päeva

Sink 3-5 päeva

Linnuliha, küpsetatud: 3-4 päeva

Linnuliha, toores: 1-2 päeva

Mereannid

Lõhe, krevetid ja tuunikala: 3-4 päeva, küpsetatud

Lõhe, krevetid ja tuunikala: 1-2 päeva, toored

Sushi: 1 päev

Maitsed.ee