Veebileht Health Me Up rivistas 14 põhjust, miks koriandrit süüa ja kuidas selle Tai, Hiina ja India gastronoomia ühe alustalaga oma tervist parandada. Lisaks sellele, et tegemist on imelise maitsetaimega, on sellel rohelisel taimel palju muid omadusi - alandab vererõhku, vähendab iiveldust, on põletikuvastane ja nii edasi.

14 põhjust, miks süüa koriandrit:

  • Koriander kontrollib kolesterooli: langetab «halva» kolesterooli taset ja tõstab «hea» kolesterooli hulka veres.
  • Koriander on rikas kiudainete poolest, lisaks sisaldub maitsetaimes ka palju rauda ja magneesiumi.
  • Koriandris leidub rikkalikult fütotoitaineid ja flavonoide.
  • Maitsetaim leevendab kõigele muule ka soolegaase.
  • Koriandris leiduvad ühendid ja kemikaalid langetavad veresuhkru taset.
  • Koriandri lehtede tarbimine aitab seedehäirete korral ja aitab vältida puhitusi.
  • Abimees paastu ajal: Koriandrit tarvitatakse ka dieetide ja paastude hõlpsamaks läbimiseks.
  • Artriidipatsiendid saavad leevendada oma sümptomeid kui joovad koriandiga keedetud vett.
  • Vererohke menstruatsiooni leevenduseks: Umbes kuus grammi koriandriseemneid tuleb keeta pooles liitris vees, kuhu lisada ka suhkrut. Tõmmis tasub juua kuumalt!
  • Koriandri abil saab ravida komedoone ja vistrikke - koriandrist ja kurkumimahlast valmistatud pastat tuleb määrida punnidele.
  • Koriander pakub kaitset ka näiteks munadelt saadava salmonella bakteri vastu.
  • Koriandril on kerge põletikuvastane toime ja see leevendab artriidi sümptomeid.
  • See aitab ravida kuseteede infektsioone.
  • Koriandri abil saab vältida ka näiteks iiveldust.
LOE LISAKS:
Maitsed.ee