Ainult ilm on veel see, mis eraldab meid ajast, kui saab taas südamevalu tundmata nägu naerul grillid soojaks kütta, varasalvest head ja paremat kokakunsti nautida ning mitmeid tunde jutti probleemivabalt pidutseda. Käes on suvi, kuid ootama peame veel grillimiseks sobilikku ilma. Arvata võib, et ka suvesoojus ei jää tulemata, et aga selleks valmis olla, tuleb teha ettevalmistusi - nii peas kui sahvris.

Aga hoiaks sellel aastal grillimisel ja piknikel selget joont: kvaliteet üle kvantiteedi. Võtke vähem, aga paremini – taldrikule tõstke ja klaasi valage maitse, mitte mahu pärast. Jookske, pikutage ja suhelge palju. Seda kõike õues ja varavalgest hilisõhtuni.

Suviste pidustuse, aga ka lihtsate õhtuste grillimiste, parimaks õnnestumiseks tasuks rõhuda ettevalmistusele: planeerida menüü ja joogikaart, aga ka järgnevad hommikud ja lõunad. Sedasi saab lasta muretsemata lkoguda hoogu ka näiteks kolmepäevasel söögi-joogi nautimise talgul.

Nii on võimalik ka mitmepäevane grillimiseaeg pikkida täis nende toitude valmistamist, mis igal teisel päeval mõttesse ei sigine. Samuti need toidud, mida saab teha suurema seltskonnaga – näiteks matta maha kuumade kivide vahele “12 tunni lammas” või keerata tulekoldel tervet piimasiga. Samuti küpsetada torte ja kooke, mis igapäevaselt tunduvad dieeti tapvad. Kvaliteet üle kvantiteedi.

Alati on variant ka veeta grillipeod lihavabalt. Miks mitte.

Maitsed.ee