Helsinki südalinnas asuva restorani Wild Michelini-tärniga hinnatud peakokk Jouni Toivanen paneb kord kuus ja vaid 24 inimesele kokku unikaalse Soome maitsei fookusse tõmbava menüü. Alati on tore käia naabritel külas ja uurida, mida nemad söövad ja kuidas.

Koka menüüd kirjeldavad seda, millisele piirkonnale või toorainele on tähelepanu tõmmatud. Näiteks on peakokk pannud kokku menüüd nimega “Balti Meri”, “Metsikud Puud” ja “Suuruluk”. Restorani Wild puhul on tegemist ka ainsa einelaga Helsingis, mis müüb pileteid sellele toiduteatrile ning niisama jalutamise käigus einstama tulla pole võimalik, vahendab Finnairi pardaajakiri.

Toivanen sõnul on restoranides probleemiks viimasel hetkel loobutud reserveeringud, mis tõttu on eelmüük sellisele ekstravagantsusele normaalne. Pilet sellele 7 käigulisele einele maksab 150 eurot. Hinna sees on ka sommeljeede poolt valitud veinid.

Maitsed.ee