• 30 min
  • 4 portsjonit
  • Soolane
  • Keedetud, Praetud
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Lihapallid lillkapsa-kartulipüreega
1 pkBrokoli ja hernestega lihapalle
300 gKooritud kartuleid
350 gLillkapsaõisikuid
0,5 dlVahukoort
50 gVõid
 Sidrunimahla
 Hakitud tilli
 Meresoola
 Musta pipart
Lihapallid kartulipüreega kuuluvad nii väikeste kui ka suurte lemmikroogade hulka. See koduselt tuttavlik kombinatsioon on võluv oma lihtsuses ja paneb igatseva pilguga pliidil podisevate pottide ning säriseva panni suunas vaatama.

Toidublogija Britt Paju soovitab retsepti argilõuna klassikaks, mis uhkeldab tänu uutele 50/50 liha-juurvilja pallidele, brokoli ja hernestega lihapallidele rohke köögiviljasisaldusega. Proovi järele ja aseta lauale taldrikutäis armastust!

Valmistamine
  • Vala kartulid soolaga maitsestatud keevasse vette ning keeda umbes 20 minuti jooksul pehmeks. 
  • Keeda lillkapsaõisikuid 10 minutit, kuni need on samuti pehmed. Kuumuta koor ja pool võist potis keemiseni. 
  • Suru kartulid läbi pressi või tambi pudruks. Püreeri lillkapsad. 
  • Sega püree kartulimassi hulka ja lisa nii palju kooresegu, kuni konsistents tundub sobiv. 
  • Lisa pisut sidrunimahla ja maitsesta soolaga. Kohevama tulemuse nimel võid käsimikseriga pudru kergelt läbi kloppida.
  • Pruunista lihapallid pannil kuldseks. Sulata järelejäänud või ning sega hakitud tilli ja sortsu sidrunimahlaga. 
  • Jaga lillkapsa-kartulipüree taldrikutele, tõsta peale pisut sidrunimaitselist sulavõid ja lihapallid. 
  • Puista peale veel pisut hakitud tilli ja serveeri.
Maitsed.ee
Veinisoovitus

Cantine Ruinite Lambrusco Reggiano Amabile

Päritolumaa Itaalia, Emilia-Romagna, Lambrusco Reggiano

Tutvustus Kerge, magus, kergelt gaseeritud punane vein

Sobib Aperitiiviks, lõõgastumiseks, piknikule, kingituseks, vastuvõtule, toitude juurde