Silja Luide lemmik soolane küpsetis, sobib nii veini kui ka õlle kõrvale; ideaalne nt suupistena grillüritusel.

Maailma parim juustupirukas

Vaja läheb:

250 g juustu
50 g võid
3 muna
100 g hapukoort
300-320 g kodujuustu
1 dl jahu
värskelt jahvatatud musta pipart
värskeid v kuivatatud ürte (nt punet, basiilikut, peterselli, tilli, murulauku, tüümiani)

Valmistamine:

Riivi juust ja sulata või. Klopi munad kergelt kahvliga kahti, sega sulatatud või, hapukoore, 3/4 riivitud juustu ja kodujuustuga ühtlaseks.

Viimasena lisa jahu, jahvata sisse musta pipart ja haki värskeid või lisa kuivatatud ürte. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud 20x30 cm ahjuvormi, silu pind, puista peale riivitud juust ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 35-40 minutit kuni pirukas on pealt kuldne ja krõbe.

Enne lahtilõikamist võid lasta umbes 10 minutit vormis taheneda. Võib lisada ka sinki, päikesekuivatatud tomateid jms.

Allikas: Maitsed.ee