• 30 min
  • 5 portsjonit
  • Hoidised
  • Hautatud/Aurutatud, Muu
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Valges veinis marineeritud kitsemamplid
1 kgKitsemampleid (väikeseid seeni)
1 lAllikavett
 Õunaveiniäädikat
 Tavalist äädikat (30%)
 Valget kuiva veini
 Šarlottsibulat
 Küüslauku
 Porgandit (väikesed porgandid)
 Terapipart
 Loorberileht
 Nelki
 Kardemoni
 Meresoola
 Kaneelipulka
Sügis ja seened on uksest ning aknast sisse ronimas. Erinevates Eesti piirkondades on aga erinevad seened saadaval. Põhja-Eesti metsad on täis näiteks kitsemampleid, mida paljud peavad Eesti metsa parimaks seeneks, teised aga astuvad neist lihtsalt üle. Proovime neid seeni aga marineerida!
Valmistamine
  • Puhasta seened metsamustusest, pese veega läbi ja kurna. 
  • Aja kausis keema vesi ja vein, lisa hakitud küüslauk, sibularibad ja porgandirõngad. 
  • Lisa ka terapiprad, meresool, nelk, kardemon, loorberilehed.
  • Keeda veinist välja enamus alkoholi ja juurvilja pehmeks. 
  • Võta tuli marinaadi alt ära. Lisa äädikad ja kaneelipulk. 
  • Maitse ja maitsesta marinaad üle. 
  • Pane kitsemamplid marinaadi ja sega, hoia seal viis minutit. 
  • Nüüd kurna seened purkidesse, marinaadvala neile peale. 
  • Kaaneta ja kuumuta. 
  • Head nautimist.

Maitsed.ee