• 1t 0min
  • 5 portsjonit
  • Kalasupid
  • Hautatud/Aurutatud
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Röstitud silmude uhaa
 Rästitud silme
 Paar ahvenafileed
 Paar kohafileed
 Paar suuremat tükki haugufileest
 Peipsi sibulaid
 Värsket kurki
 Kartulit
 Rohelist sibulat
 Küüslauku
 Allikavett
 Musta pipart
 Meresoola
 Sidrunimahla
 Tilli
Veel üks viis kuidas silmu süüa on neist keeta suppi. Samas parimad mekid tulevad silmust välja kui neid röstida. Nii siis ... röstime silmud ja siis keedame nad uhaaks.
Valmistamine
  • Alustame sellest, et keedame fileeritud ahvena ja koha rümpadest korraliku puljongi. 
  • Kurna puljong läbi marli klaariks ja pane tagasi tulele. 
  • Pane sellesse keema terved küüslauguküüned, õhukesteks rõngasteks lõigatud sibulad ja kartulitükid. 
  • Maitsesta sidrunimahla, soola ja piparaga. 
  • Värskest kurgist tõmba koorijaga pikad laiad ribad. 
  • Kohafilee ja ahvenafilee lõika suupärasteks tükkideks. 
  • Haki valmis ka till ja roheline sibul. 
  • Kui kartul on pehme, lisa minutiks supileende kõik kalafileed. 
  • Raputa järele ka kurgiviilakad. 
  • Samuti panne patta röstitud silmud. 
  • Võta tuli supil alt ära ja lse kaladel valmida kuumas supis. 
  • Sega suppi ka hakitud roheline. 
  • Serveeri.
Maitsed.ee