• 1t 0min
  • 10 portsjonit
  • Külmad eelroad/suupisted
  • Ahjus, Muu
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Risottopallikesed silmudega ja Dijoni sinepikastmega
200 gArborio riis
30 gMugulsibul
20 mlRapsiõli
300 mlKalapuljong
50 gRiivitud Forte juust
50 gPanco riivsai
100 gGrillitud või marineeritud silmud
300 mlFritüüriõli
Käimas on järjekordne silmukuu, kus Ida-Virumaa kokad annavad silmudele uusi väljundeid. Peakokk Aleksandr Nikoškov pakub välja oma lemmiku!
Valmistamine
  • Lõika sibul väikesteks kuubikuteks ja prae õlis madalal tulel kuldse värvuseni.
  • Lisa riis sibula hulka ja kuumuta, ning kalla kogu aeg segades peale väikeste koguste kaupa kuum kalapuljong.
  • Siis kui riis on peaaegu valmis (riis peaks olema seest natuke krõmpsuv) võta pann pliidilt ära, ning lase riisil jahtuda.
  • Kui riis on jahtunud, lisa riisi sisse riivitud Forte juust ja sega mass korralikult.
  • Kaalu saadud mass 50 gr portsjonite kaupa, veereta kuulikesed ning vajuta need peos laiemaks nii, et keskele mahuks umbes 10 gr silmutükk; seejärel pigista ääred kokku.
  • Vormi täidisega riisimass taas käte vahel korrapäraseks kuulikeseks ning paneeri Panco riivsaias.
  • Lase fritüüriõli kuumaks ning prae riisipallikesed õlis kuldse koorikuni.
  • Soovitan serveerida silmudega risottopallikesed koos sinepikastmega teralisest Dijoni sinepist ja majoneesist ning vähesoolase kurgiga.
  • Head isu!
Maitsed.ee