Avokaadoga pasta on kreemjas ja tervislik ning kui juust ära jätta, siis sobib see ka veganitele.

Kes aga soovib, saab seda makaronirooga toekamaks muuta, lisades suitsukana või kergelt praetud (toor)singikuubikuid. Kui sa kitsejuustu ei armasta, siis asenda see parmesaniga või mõne sarnase kodumaise kõvema tugevamaitselise juustuga – see on pastroogade jaoks alati suurepärane!

Aega kulub 25 minutit, jätkub neljale.

  • 400 g (1 pakk) Reggia värvilisi Nutri Bio täistera või Nutri Mio gluteenivabu fusilli-makarone
  • 2 suurt küpset avokaadot
  • 1 sidruni mahl ja soovi korral ka riivitud koor
  • 20 g kooritud sarapuupähkleid või mandleid
  • 1 suur või 2 väikest küüslauguküünt
  • väike punt basiilikut
  • värskelt jahavatud musta pipart, soola
  • 50–100 g kitsejuustu
  • esimese pressi oliiviõli (soovi korral)

Lõika avokaadod pooleks, eemalda kivi, võta viljaliha lusikaga välja ja aseta koos sidrunimahla (soovi korral lisa ka sidrunikoor), pähklite või mandlite, tükeldatud küüslauguküün(t)e ja peotäie basiilikulehtedega köögikombaini. Töötle ühtlaseks, maitsesta soola ja pipraga ning aseta külmkappi.

Keeda pasta vastavalt pakendi juhistele soolases vees al dente. Nõruta ja jäta u 0,5 dl keetmisvedelikku alles. Sega makaronid keeduvee ja avokaadokastmega läbi, puista peale ülejäänud basiilikulehed ja tükeldatud juust. Soovi korral nirista ka pisut õli.

Maitsed.ee