• 20 min
  • 10 portsjonit
  • Soolane
  • Ahjus
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Adžaaria hatšapuri
1 lPiima
1,5 kgJahu
300 gVõid
15 gKuivatatud pärmi
1 slSoola
1 slSuhkurt
1,5 kgBrõnza juustu (või muud pehmet lehmapiimajuustu)
0,5 kgSuluguni (või mozzarella) juustu
10 tkMuna
10. veebruaril alanud turismimessil Tourest tutvustas Gruusia restorani Tbilisi peakokk Mamukel Gorelashvili, kuidas valmistada ehtsat Adžaaria hatšapurit.

Lisaks juustupirukale said Batumi messiboksi külalised degusteerida teisigi gruusiapäraseid suupisteid ja veine ning tutvuda lähemalt Batumi piirkonnaga, mis on tuntud oma maaliliste vaadete, eripäraste rahvustraditsioonide, rikkaliku köögi ja maitsva veini poolest.

Jagame Maitsed.ee lugejatega Mamukel Gorelashvili Adžaaria hatšapuri retsepti.

Valmistamine
  • Lisa soojale (mitte kuumale!) piimale suhkur, sool ja pärm. Lase tõmmata 5 minutit ja lisa eelnevalt sõelutud jahu. 
  • Mudi tainast ning lisa järk-järgult jahtunud sulavõi (200g). 
  • Vooli taigen pallikujuliseks, puista see üle jahuga ja jäta seisma 1 tunniks. 
  • Sõtku uuesti ning lase seista veel 1 tund. Riivi ja sega kokku kõik juustusordid. 
  • Jaga tainas 200-250-grammisteks tükkideks. 
  • Rulli iga osa 1 cm paksuseks ovaaliks ja kata keskelt täidisega selliselt, et äärtest jääks vabaks umbes 2cm. 
  • Seejärel tõsta ääreribad kokku nii, et pirukas jääks paadikujuliseks. 
  • Küpseta 180-200-kraadises ahjus 20-30 minutit. 5 minutit enne valmimist löö iga piruka keskele lahti toores muna ja küpseta lõpuni. 
  • Ahjust tulnud hatšapurile aseta keskele tükk võid ja head isu!


Maitsed.ee
Veinisoovitus

Cantine Ruinite Lambrusco Reggiano Amabile

Päritolumaa Itaalia, Emilia-Romagna, Lambrusco Reggiano

Tutvustus Kerge, magus, kergelt gaseeritud punane vein

Sobib Aperitiiviks, lõõgastumiseks, piknikule, kingituseks, vastuvõtule, toitude juurde