Koostisained

  • 1t 0min
  • 5 portsjonit
  • Lihasupid, Soolane
  • Hautatud/Aurutatud
  • Lõuna, Õhtusöök
 Bigose
750 gHapukapsast
750 gVärsket valget peakapsast
400 gSealiha
200 gKondita vasikaliha
200 gSuitsuvorsti
50 gPekki
 Soola
 Pipart
2 tkLoorberilehti
30 gKuivatatud seeni
 Mugulsibul
2 slMoosi (parim on ploomimoos)
0,5 klPunast kuiva veini
 Porgand
 Küüslauk
 Lihapuljong
Kolmapäeval, 9. mail tähistatakse Tallinnas Vabaduse väljakul Euroopa päeva. Päev kulmineerub kontserdiga Vabaduse väljakul, mis algab kell 18 ühise droonifoto ning Eesti Vabariigi presidendi Kersti Kaljulaidi kõnega. Kontserdil esinevad Liis Lemsalu, Stig Rästa, Ivo Linna ja Antti Kammiste, Lepatriinu ning Frankie Animal. Päeva juhivad Anna Gavronski ja Martin Veisman.

Euroopa päeva kohvikualal on food truckid, mille menüü on inspireeritud riikidest, kes tähistavad tänavu 100. juubelit nagu Eestigi. Austriast köögist inspiratsiooni saanud toitu pakub Hungry Karl, Slovakkia roogi Piparmünt, Poola maitseid Kaks Kokapoissi ning Rumeenia köögi kastme toob Vabaduse väljakule Lukumades.

Eri riikide menüüd, mida saab kolmapäeval Vabaduse Väljakul mekkida:

Poola
Poola köögi sümbol - Bigos supp
Ahven valgeveinitaignas poola kastme, värskelt fermenteeritud kurgi, parmesani kartuli, köögiviljamajoneesi ja küüslauguidudega
Burger rebitud veiseliha ja tšilli-küüslauguaioliga

Slovakkia
Hapukapsa ja suitsuvorstisupp
Tulistel sütel grillitud metsseakael oa- ja pohlasalatiga
Ahjusoe marjakook mooniseemnekreemiga

Austria
Austria tavadest lähtuv burger

Rumeenia
Lukumadese klassikaline Kreeka magustoit Rumeeniast inspireeritud Transilvaania kastmega

Valmistamine

  • Lõika liha ampsusuurusteks kuubikuteks, pruunista kergelt potis võis. Lõika vorst viiludeks, lisa potti. 
  • Lisa hapukapsas ja riivitud värske kapsas. Lisa sibul, küüslauk ja porgand. Lisa ka seened. Sega hoolega läbi, maitsesta. 
  • Lisa tomatimahl või lihapuljong, moosjavein ning hauta kaane all tasasel tulel umbes tund aega või kuni liha ja kapsas on pehmed. 
  • Timmi maitse parajaks ning kuumuta veelkord läbi. 
  • Soovi korral puista peale maitseroheline.
  • Head isu!

Maitsed.ee