• 1t 0min
  • 10 portsjonit
  • Pirukad/kringlid
  • Ahjus, Praetud
  • Hommikusöök, Lõuna
Koostisained
 Peipsimaa vanausuliste kukeseenepirukas lillkapsa ja tilliga
 Taigen
1 lPiima
100 gMargariini
 Klaas toiduõli
50 gPärmi
1 tlSuhkrut
1 tlSoola
2 kgJahu
 Täidis
700 gKukeseeni
 Sibulat
5 tkKeedetud mune
100 gVõid (82%)
300 gLillkapsast
 Tilli
 Meresoola
 Musta pipart
Peipsimaa pirukatest räägitakse legende. Inimesed proovivad neid kodudes ja kohvikutes järele valmistada, kuid päris seda õiget mekki juurde ikka ei saa. Proovime siiski sügiste kukeseentega ligilähedale jõuda!

Väidetavalt on Peipsimaa imeliste pirukate nurgakiviks taigen ning siidine taigen saadakse ohtra õli kasutamisel. Võtke retsept aluseks ja hakkame küpsetama!

Valmistamine

Taigen

  • Sega kõik taignaks vajalikud jahud ja maitseained kokku. 
  • Lase märja räti all tõusta. Seejärel rulli õhukeseks kihiks ja pressi välja umbes 10 sentimeetrise diameetriga sõõrid. 
  • Täida seguga ja määri pealt lahtiklopitud munaga. 
  • Valmista pirukaidahjus 200 kraadi juures. 
  • Valmis pirukad määri veelkord pealt munaga.
Täidis

  • Prae pannil võis pehmeks ja kokku hakitud sibul ning kukeseenetükid. 
  • Hauta kergelt soolatud vees al denteks lahti lõigatud lillkapsatükid. 
  • Tükelda peeneks viis keedumuna. Haki till. 
  • Nüüd sega kogu see toidukraam kokku ja maitsesta soola ja pipraga.
Maitsed.ee