• 25 min
  • 6 portsjonit
  • Tarretised, kissellid, pudingid
  • Hautatud/Aurutatud
  • Õhtusöök
Koostisained
 Patuvaba šokolaadivaht
250 gTumedat šokolaadi (võimalusel suhkruvaba)
150 mlLehmapiima
3 slKookossuhkrut või vahtrasiirupit
350 mlKreeka jogurtit
2 slLemmiklikööri
 Näpuotsaga soola
Pidulaudadelt leidub alati rammusaid liharoogasid, tunde hautatud kapsaid ning krõbeda koorikuga verivorste. Ja mis sobikski sellist külluslikku menüüd lõpetama kui üks mõnusalt šokolaadine, ent suhkruvaba mousse.

Šokolaadivahust on erinevaid versioone küll munade, vahukoore ja kookoskreemiga, kuid see retsept keerab kõik pea peale ja kasutab pühadeaegse kalorikoorma vähendamiseks Alma kreeka jogurtit. Lisaks kohtuvad selles magustoidus šokolaadi kasulikud antioksüdandid ja jogurti probiootikumid ning suhkur jääb riiulisse järgmist korda ootama.

Valio soovitab seda lisatud suhkruta retsepti seoses ettevõtte suhkrutalgutega, mille eesmärgiks on vähendada populaarseimatele piimatoodetele lisatud valge suhkru sisaldust nelja aasta jooksul 30%.

„Toidutootjate püüdlused kannavad vilja ainult juhul, kui tarbijad ka kodus kokates suhkrukoguseid vähendavad – nutikalt lähenedes on see võimalik isegi pidutoitude puhul,“ kinnitas Valio turundusdirektor Krista Kalbin.

Valmistamine
  • Tükelda šokolaad. Vala kastrulisse piim, suhkur ja sool ning kuumuta. Ära lase segu keema! 
  • Lisa tükeldatud šokolaad ja sega, kuni viimane on ühtlaselt sulanud. Vaata, et šokolaadi-piima segusse ei jääks liigselt õhumulle. 
  • Teises kausis klopi jogurt kahvliga ühtlaseks massiks, seejärel sega šokolaadiga kokku. Soovi korral lisa maitseks ka oma lemmiklikööri. 
  • Oluline on jälgida, et šokolaad ja jogurt seguneksid täielikult. Šokolaadivaht valmis, jaga see 4-6 kausi vahel, kata toidukilega ja pane paariks tunniks kuni ööpäevaks külma. 
  • Serveeri naturaalse vahukoore ja värskete marjadega!

Maitsed.ee