• 30 min
  • 1 portsjon
  • Linnulihatoidud
  • Muu, Praetud
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Ingveri-meemarinaadis part, röstporgandihummuse ja seesamiköögiviljadega
180 gPardi rinnafilee
100 gRöstporgandihummus
30 gVärskelt marineeritud köögivilju
 Vaarikabalsamico
 Hernevõrsed
Alates laupäevast külastab taas Eestit taevarestoran Dinner in the Sky. Sel aastal keskendutakse Eesti saarte maitsetele ning külalistel on võimalik 50 meetri kõrgusel taevalaotuses proovida Hiiumaa Ungru Resto ja Prangli Saare-Resto roogasid.

Prangli Saare-Resto peakokk Kätlin Raav jagab Delfi lugejatega üht nende restorani lemmikretseptidest. Pardiroog on Prangli Saare-Restos igapäevaselt menüüs, seega on kõik huvilised oodatud seda maitsma Pranglile.

Valmistamine
  • Eemalda pardfileelt kelme ja üleliigsed nahaääred. Lõika pardinahale sälgud ja pane liha ööpäevaks marinaadi. 
  • Marinaadiks kasuta viinamarjaõli, ingverit, tšillit, mett ja küüslauku.
  • Enne pannile asetamist lase pardifilee külma vee alt läbi ja kuivata hoolikalt, et liigne mesisus parti ahjus mustaks ei põletaks.
  • Aseta part nahaga vastu külma panni ja lase vaikselt säriseda, seejärel pista filee ahju ja küpseta 200 kraadi juures ca. 10-12min.
  • Hummuseks pane kikerherned päev varem vette likku, porgandeid rösti ahjus 200 kraadi juures.
  • Blenderda röstporgandid ja lisa tahiinipasta, sidrunimahl, vürtsköömned, kuivatatud koriander ja küüslauk.
  • Köögiviljadest kasuta erivärvilisi peete ja porgandeid.
  • Marinaadiks kasuta valge veini balsamiäädika ja seesamiõliga kuhu on lisatud tšillit, fenkoliseemneid ja meresoola.
  • Serveerides kasuta vaarikabalsamicot ja kaunistamiseks hernevõrseid.
Maitsed.ee