Koostisained

  • 30 min
  • 4 portsjonit
  • Lihasupid
  • Hautatud/Aurutatud
  • Lõuna, Õhtusöök
 Kodune pelmeenisupp
1,5 lAllikavett
1,5 tkPuljongikuubikut
3 tkPorgandit
2 tkPorrulauk
 Tükike juursellerit
4 tkKartuleid
1 pkPelmeene
 Loorberileht
 Musta terapipart
 Maitserohelist
Kuldkollane sügis meelitab õuemõnusid nautima ja mis saaks olla parem, kui pärast pikka jalutuskäiku üllatada oma pere ühe kuuma ning maitsva supiga. Soovitame selleks puhuks kosutavat pelmeenisupi retsepti, mis valmib imelihtsalt ja toob toidusedelisse nostalgilist vaheldust.

Kuna pelmeenid on teada-tuntud tudengiroog, sobib aurav pelmeenisupp ideaalselt ka ühikaköökides mekkimiseks. Iga kodukokk võib retseptis toodud lisakomponente julgelt asendada.

Valmistamine

  • Aja vesi koos puljongikuubikuga keema. 
  • Tükelda porgandid, sibul, porrulauk ja jupike sellerit. 
  • Kuumuta köögivilju võis ning seejärel lisa keevasse vette. 
  • Lisa tükeldatud kartulid ja keeda umbes 10 minutit. 
  • Seejärel lisa pelmeenid ning jätka keetmist, kuni need tõusevad pinnale. 
  • Pärast pelmeenide pinnalekerkimist keeda neid veel 5-7 minutit keskmisel kuumusel. 
  • Lisa hakitud maitseroheline, kata pott kaanega, keera tuli kinni ning lase supil paar minutit tõmmata. 
  • Serveeri hapukoorega.
  • Head isu!
Maitsed.ee