• 30 min
  • 4 portsjonit
  • Soolane
  • Ahjus, Praetud
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Tomatine ahjuvorm lihapallidega
 Pakk porgandi ja pastinaagiga lihapalle
 Oliiviõli
 Fenkol
 Sibul
 Küüslauguküüs
 Mett
 Purustatud tomatite konservi
 Peterselli
 Musta pipart
 Meresoola
 Parmesani juustu
Külmakraadide saabudes ihkab hing midagi kodust ja rammusat, mis pakub soojendavat kosutust ning rõõmustab maitsemeeli. Ahjuroad sobivad kargetesse talvekuudesse kui valatult, kuna täidavad koduköögi hõrkude aroomidega, valmivad kui iseenesest ning täidavad mõnusalt kõhtu.

Toidublogija Britt Paju soovitab lihtsa kodugurmee retsepti, milles on aukohal uued 50/50 meat&vegetables ehk köögiviljadega lihapallid.

Valmistamine
  • Pruunista lihapallid kergelt 1 sl õlis ja tõsta kõrvale. 
  • Kuumuta 5-7 minutit 1 sl õlis madalamal kuumusel fenkol, sibul ja küüslauk, kuni need on kuldse jumega. 
  • Lisa mesi ja kuumuta aeg-ajalt segades. Lisa purustatud tomatid ja 1 dl vett ning lase keema tõusta. 
  • Vala segu keraamilisse ahjuvormi, pista sisse lihapallid ja küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni kaste on paksenenud. 
  • Puista peale riivitud parmesani ja peterselli ning serveeri. 
  • Juurde sobib nii sai, riis kui pasta.
Maitsed.ee
Veinisoovitus

Cantine Ruinite Lambrusco Reggiano Amabile

Päritolumaa Itaalia, Emilia-Romagna, Lambrusco Reggiano

Tutvustus Kerge, magus, kergelt gaseeritud punane vein

Sobib Aperitiiviks, lõõgastumiseks, piknikule, kingituseks, vastuvõtule, toitude juurde