• 1t 0min
  • 4 portsjonit
  • Maiustused
  • Hautatud/Aurutatud, Muu
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Ungru kadakasuitsune põletatud kreem marineeritud kurgiga
160 gMunakollast
90 gSuhkrut
3 gSoola
600 gVahukoort
10 tkKadakamarja
 Mõned kadakaoksad
 Pikk kodumaine kurk
 Laimi mahl
Eestit on hetkel taas külastmas taevarestoran Dinner in the Sky. Sel aastal keskendutakse Eesti saarte maitsetele ning külalistel on võimalik 50 meetri kõrgusel taevalaotuses proovida Hiiumaa Ungru Resto ja Prangli Saare-Resto roogasid.

Hiiumaa Ungru Resto peakokk Andrus Talvari jagab põnevat Hiiumaa maitsetest inspireeritud magustoidu retsepti.

Valmistamine
  • Rösti kuival pannil kadakamarju ning põleta põletiga veidi kadakaoksi. Sega oksad ja marjad koore sisse ning kuumuta koor potis 60 kraadini. 
  • Lase jahtuda ning pane ööseks külmkappi tõmbama. Sega laimimahl ja 2 spl suhkrut selle lahustumiseni ja vala peale tükeldatud kurkidele.
  • Lase üleöö maitsestuda ja tõmmata.
  • Sega munakollased, suhkur ja sool ühtlaseks massiks.
  • Tõsta kadakane koor külmast välja ja kuumuta segu uuesti 60 kraadini ning sega aeglaselt sisse munakollasesegu.
  • Kurna saadud segu läbi tiheda sõela kannu, et sõelale jääksid kadakaoksad ja marjad. Need on oma maitse juba koorele andnud. 
  • Saadud segu jaga ramekin-vormidesse võrdselt ja lase puhata kuni vahtu enam peal ei ole.
  • Aseta ahjuvormid veega täidetud ahjuplaadile ning küpseta fooliumi all 100 kraadises ahjus umbes 50 minutit. Tulemus peaks olema kergelt võbelev. 
  • Kui brüleed on valmis siis tõsta vesivannist välja ja lase külmkapis taheneda vähemalt 2-3 tundi.
  • Võta brüleed kapist välja ja põleta igale portsjonile peale 1 spl suhkrut, et tekiks ühtlane kuldne karamelli kiht. 
  • Serveeri magushapu kurgi ja värske mündiga.

Maitsed.ee