• 20 min
  • 6 portsjonit
  • Alkoholiga, Alkoholivabad
Koostisained
 Veriapelsinilimonaad proseccoga
2 tkVeriapelsini
2 lMaitsestamata teeseenejooki
 Tempimiseks Proseccot
 Tsitruse- või käsimahlapress
 Veriapelsinilimonaad Angosturaga
1 tkVeriapelsin
0,5 lMaitsestamata teeseenejooki
 Tempimiseks paar tilka Angostura bitterit
 Serveerimiseks apelsinikoore keerdus riba
 Tsitruse- või käsimahlapress
 Õhukindla korgiga 500 ml klaaspudel
Elasin 20. eluaastatel mitu aastat Roomas, kus läksin detsembrist maini igal hommikul Trastevere turule, istusin purskkaevu juurde ja tellisin hommikukohvi kõrvale erepunase spremuta (värskelt pressitud veriapelsinimahla).

Nostalgiast sündiski siinne retsept. Koostasin kaks retsepti eri koguse apelsinidega, et jooki võiks juua kas kohe värske hommikumahlana või pudelisse villitud gaseeritud joogina, mis meenutab rohkem mulliga limonaadi või õhtust napsi. Esimest neist kõlbab kohe tarvitada!

Mina kasutasin teeseenekokteili valmistamiseks Angostura bitterit, taimset alkohoolset jooki (44,7 alkoholi mahuprotsenti), mis sisaldab ürte, vürtse ja emajuurt. Üks meie majapidamise nurgakive, bitter, annab väikses koguses lisatuna täidlase ja sügava maitse. Alkohoolseid ja alkoholivabu bittereid toodavad paljud ettevõtted, osa neist on ürdised, osa puuviljased. Tegemist on hõrgu viimase hetke lisandiga, mis sobib igale joogile.

Valmistamine

Veriapelsinilimonaad proseccoga
  • Pressi veriapelsinidest mahlapressis mahl välja. Peaksid saama umbes 200 ml mahla.
  • Sega värskelt pressitud apelsinimahl teeseenejoogiga vahekorras 1/3 mahla 2/3 seenevee kohta ning joo kohe värskendava hommikujoogina ära.
  • MÄRKUS. Jooki võib tempida kas Prosecco või muu vahuveiniga, et matkida Bellini või Mimosa kokteile. Tee seda karboniseerimata teeseenejoogiga, et jook ei ajaks üle ääre!
Veriapelsinilimonaad Angosturaga
  • Pressi veriapelsinist mahlapressis mahl välja. Peaksid saama umbes 100 ml mahla.
  • Vala see pudelisse ja tembi teeseenejoogiga, jättes pudelisse 1 cm õhuvaru, seejärel sulge kork tihedalt.
  • Jäta suletud pudel 1 päevaks toatemperatuurile, seejärel hoia kuni 1 nädal enne serveerimist külmikus.
  • Serveeri külmalt jääga täidetud klaasides, millesse on lisatud täiendavaks maitseks paar tilka Angostura bitterit. Kaunista soovi korral keerdus apelsinikooreribaga.

Maitsed.ee